Babuc: Republica Moldova are un potențial enorm pentru a apărea în arealul european

Babuc: Republica Moldova are un potențial enorm pentru a apărea în arealul european

Ieri, 22 iulie curent, ministrul în exercițiu al Culturii Monica Babuc a avut o întrevedere cu europarlamentarul polonez Bogdan Andrzej Zdrojewski. În cadrul întâlnirii părțile au abordat aspecte ce țin de dezvoltarea domeniului culturii atât cu partenerii polonezi, cât și cu asistența structurilor europene.

În debutul discuțiilor, ministrul în exercițiu i-a mulţumit demnitarului european pentru atenţia acordată domeniului culturii, solicitând suportul în promovarea proiectelor culturale în Republica Moldova. Monica Babuc a remarcat calitatea şi consistenţa dialogului cu colegii din Polonia, menționând mai multe proiecte culturale realizate în comun, printre care inaugurarea monumentelor primarului Carol Schmidt și Pilsudski, restaurarea complexului arhitectural “Vila cu parc Mândâc”. Demnitarul a vorbit despre necesitatea extinderii școlarizării specialiștilor din mai multe domenii ale culturii și facilitarea formării profesionale a persoanelor ce activează în sectoarele creative şi culturale, în condiţiile în care sfera cultural-artistică comportă un potenţial economic semnificativ, dar încă slab exploatat.

La rândul său, oficialul european a apreciat înalt eforturile Ministerului Culturii de a dezvolta numeroase proiecte în domeniu și a dat asigurări în acordarea suportului necesar la promovarea acestora în Republica Moldova. Bogdan Zdrojewski a vorbit despre noile proiecte europene, unul dintre care vizează domeniul cinematografiei. În context, Monica Babuc a declarat că Republica Moldova are un potențial enorm pentru a apărea în arealul european, iar la etapa actuală este necesară relansarea acestei industrii în țară.

Amintim că, europarlamentarul Bogdan Andrzej Zdrojewski face parte din delegația Parlamentului European, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 20-23 iulie 2015.

Maria Roşca
Share