Au început lucrările de amenajare a Aleii de arte din centrul capitalei

Au început lucrările de amenajare a Aleii de arte din centrul capitalei

Primăria Chișinău informează că au început lucrările de instalare a mobilierului urban pe Aleea artelor, amplasată pe strada Columna, în perimetrul str. Al. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în adiacentul Parcului Catedralei, informează OFICIAL.

Aici vor fi create condiții decente pentru comercializare persoanelor care activau anterior în scuarul Mihai Eminescu (vânzătorii de tablouri). Lucrările de amenajare vor dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

De-a lungul aleii vor fi amenajate 20 de suporturi de beton, cu lățimea de 3 metri fiecare, ce vor servi drept vitrine pentru comercianți, iar fiecare din aceste obiective va fi compus din 3 din elemente – locuri de vânzare. Standurile au carcase metalice și sunt fabricate la Chișinău. De asemenea, e de menționat că locurile de comerț vor fi încălzite în perioada rece a anului.

Tot aici va fi instalat mobilier urban, atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori, iar suprafața aleii va fi pavată.

Autorul proiectului de amenajare a Aleii de arte de pe str. Columna este arhitectul Alexandru Sava. Bugetul prevăzut pentru realizarea spațiului de comerț este constituit din surse oferite de către Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TICA), 60 mii Euro, precum și 400 mii lei, alocați de Pretura Buiucani.

img (1) img

Doina Secrieru

Share