Atenție șoferi! INP intensifică activitățile în weekend

Atenție șoferi! INP intensifică activitățile în weekend

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) avertizează șoferii că în zilele de weekend, pentru creșterea siguranței traficului rutier şi pentru a preîntâmpina despre producerea unor accidente grave, inspectorii de patrulare intensifică activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului pe traseele naționale.

„În contextul că ne aflăm în perioada rece a anului și condițiile meteo pot brusc să se schimbe, iar partea carosabilă poate fi umedă, acoperită de brumă, sau să persiste ceață, angajații INP în scopul prevenirii accidentelor rutiere vor întreprinde măsuri de documentare a șoferilor care nu respectă limita de viteză admisă, depistarea conducătorilor auto care urcă la volan în stare de ebrietate și a altor încălcări RCR”, se menționează înr-un comunicat al INP.

Totodată, șoferii care au geamurile umbrinte la fel riscă să fie documentați, se mai precizează în același comunicat de presă. 

Pentru evitarea sancționărilor de către INP sau mai grav, provocarea accidentelor rutiere cu consecințe, șoferilor sunt rugați să:

– să circule, atât în localități cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță;
– să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice;
– să cupleze centura de siguranță;
– să aibă echipat automobilul cu pneuri corespunzătoare sezonului.

Mihaela Rotari 

Share