Atelier de lucru între MSMPS și ANSA cu privire la siguranța alimentelor

Atelier de lucru între MSMPS și ANSA cu privire la siguranța alimentelor

În cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ieri, a avut loc un atelier de lucru între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în scopul fortificării măsurilor de prevenire și control al bolilor diareice acute cu calea alimentară de transmitere.

Director general ANSA, Ion Sula, a apeciat conlucrarea între instituții și colegii din teritoriu.

Ion Toma, director general adjunct ANSA, a prezentat raport privind Rezultatele examinării cazurilor de toxiinfecții alimentare în urma desfășurării anchetelor epidemiologice sub aspectul siguranței alimentelor, în care s-a menționat despre Programe de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței alimentelor de origine animală, non-animală și situația privind importul produselor alimentare în RM, inclusiv  și despre cazurile de toxiinfecțiile alimentare în anii 2018-2019.

Totodată, s-a specificat numărul de cazuri neconforme a produselor alimentare în urma încercărilor de laborator, atât conform programului menționat, cât și în afara acestui, inclusiv și neconformitățile depistate la importul produselor alimentare și măsuri întreprinse. În continuare, Toma a specificat numărul de toxiinfecțiie înregitsrate în Republica Moldova.

Doina Secrieru

Share