Astăzi marcăm Ziua Mondială a Protecției Consumatorului

Astăzi marcăm Ziua Mondială a Protecției Consumatorului

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), în contextul Zilei Mondiale a Protecției Consumatorului, a comunicat că protejarea intereselor economice ale consumatorilor este un obiectiv esențial al ANSA.

În acest fel, potrivit agenției, pentru informarea consumatorilor, inclusiv despre posibilităţile de a se adresa cu o reclamaţie, ANSA a pus la dispoziţia publicului câteva instrumente de comunicare, şi anume:

  • a fost inaugurat Ghişeul Unic al consumatorului pe adresa: mun. Chişinău, str. M. Kogălniceanu, 63 (sediul central ANSA).
  • petițiile pot fi expediate prin poştă la adresa: MD-2005, mun. Chişinău, str. M. Kogălniceanu, 63 / în format electronic, la adresa de e-mail: info@ansa.gov.md, unde persoanele interesate pot lua cunoştinţă cu formularul petiţiei şi modul de completare a acestuia / la tel:(022)-26-46-43; linia verde:080080033(apel gratuit).
  • pentru a urgența depunerile petiţiilor, agenţia a lansat recepţionarea petiţiilor prin aplicaţia WIBER- 067675544.
  • în 20 de centre comerciale au fost plasate boxe.
  • a fost elaborat materialul informativ pentru consumatori, GHDUL inspectorului.
  • sin decembrie 2017, când competențele de protejare a dreptului consumatorilor pe segmental alimentar au trecut la ANSA, până în prezent au fost înregistrate 1952 petiţii și sesizări.

„ANSA fortifică instruirea funcţionarilor, în special a inspectorilor, privind dezvoltarea capacităţilor profesionale, pentru eficientizarea activității de supraveghere a pieţei şi protecţie a consumatorilor, întru realizarea obiectivelor trasate. Recent, au fost instruiţi inspectorii din cadrul subdiviziunilor teritoriale, în legătură cu intrarea în vigoare a Legii privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare nr.279. Pentru completarea cunoștințelor agenților economici, referitor la prevederile legii menţionate, a fost organizată o masă rotundă cu reprezentanții mediului de afaceri, prestatori de servicii, unde li s-a acordat consultanță pe acest segment. Cu ocazia Zilei Mondiale a Protecției Consumatorului, ANSA își exprimă speranța că numărul cetățenilor dornici de a-și cunoaște drepturile va crește în continuare, iar Agenția va contribui și mai mult la protecția consumatorilor”, se mai declară în același comunicat.

Mihaela Rotari 

Share