Astăzi întreaga comunitate internațională marchează Ziua Pământului

Astăzi întreaga comunitate internațională marchează Ziua Pământului

Astăzi întreaga comunitate internațională marchează Ziua Pământului. Scopul acestei sărbători este de a aduce în atenţia oamenilor pericolul catastrofelor ecologice şi necesitatea prevenirii consecinţelor ireversibile ale activităţii omului, care pun în pericol însăşi existenţa omului pe Pământ.

Acţiunile desfăşurate în această zi transformă problematica ecologică în parte integrantă a educaţiei şi culturii.

Asociaţii din peste 170 de state ale lumii organizează diferite evenimente. Toate activităţile prilejuite de Ziua Pământului sunt coordonate la nivel internaţional de organizaţia non guvernamentală Earth Day, din Statele Unite.

În Republica Moldova Ziua Pămîntului este marcată începînd cu anul 1990. Acțiunile realizate cu această ocazie includ activități de salubrizare, plantare, amenajare a teritoriului, ore ecologice petrecute în școlile din țară, activități de informare.

În linii mari, Ziua Pământului este un eveniment simbol al protecției mediului înconjurător și conservării resurselor naturale de pe Planetă, care are drept scop major conștientizarea și informarea populației despre problemele existente de poluare  și măsurile necesare de întreprins pentru diminuarea impactului asupra mediului.

Mihaela Rotari 

Share