ASP a deschis două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică de obținere a permisului de conducere în mun. Chișinău

ASP a deschis două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică de obținere a permisului de conducere în mun. Chișinău

Pentru a simplifica procedura de depunere a contestațiilor, Agenția Servicii Publice a lansat un nou modul pe site-ul instituției, care permite depunerea online a contestațiilor, fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplaseze la centrele de examinare, cum era anterior.

Cererea de contestare a rezultatelor examenelor auto poate fi depusă online, accesând site-ul Agenției Servicii Publice. Totodată, în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului va fi plasat un QR code, prin intermediul căruia, cetățenii vor putea depune cererea de contestare.

ASP a deschis două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică în mun. Chișinău (categoria B). Acestea sunt amplasate în incinta secțiilor de înmatriculare auto din sectoarele Sculeni (str. Calea Ieșilor 14) și Rîșcani (str. Academician Sergiu Rădăuțanu, 1). La etapa de pilotare a proiectului, cetățenii vor avea posibilitatea să-și selecteze locația de unde preferă să se pornească la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Ulterior, candidații vor fi distribuiți aleatoriu de către sistem la unul dintre cele trei centre de preluare a persoanelor pentru proba practică.

Candidații care au susținut examenul de obținere a permisului auto și doresc să-și perfecteze pe loc un permis de conducere provizoriu, o pot face în orice centru multifunctional al ASP, fără o programare prealabilă. Anterior, acest lucru era posibil doar la secția de calificare auto, amplasată pe str. Salcîmilor, 28.

Agenția Servicii Publice continuă să-și modernizeze și infrastructura, în care nu s-a investit mulți ani la rând. La sfârșitul anului 2023, ASP a achiziționat : 12 automobile Șkoda Scala; 6 motociclete de model Yamaha și Honda; 2 microbuze Fiat Ducato și 2 microbuze Fiat Ducato cu remorci. Valoarea totală a achiziției este de peste 16 mln lei. Noile autovehicule urmează a fi repartizate la secțiile de examinare auto din regiuni.

Cum se depune cererea de contestare a rezultatelor examenelor auto, aflați pe site-ul ASP, aici – https://www.asp.gov.md/ro/media/2024-02-

Share