Arest la domiciliu pentru fondatorul „Bis Mobil Kitchen”

Arest la domiciliu pentru fondatorul „Bis Mobil Kitchen”

În după amiaza zilei de miercuri, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile.

Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin urmare, acesta a fos plasat în arest la domiciliu.

Reamintim, acesta a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv.

Dosarul include 158 episoade infractionale și vizează o escrocherie coordonată de acesta și alte persoane terțe. În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Share