Aplicații la un club de noapte din Chișinău. La faţa locului au fost alertate toate serviciile de urgenţă

Aplicații la un club de noapte din Chișinău. La faţa locului au fost alertate toate serviciile de urgenţă

În noapte de 11 spre 12 decembrie 2019, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a organizat aplicaţii tactice de amploare într-un club de noapte de pe strada Dacia 27 din capitală, informează OFICIAL.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 00:24. La faţa locului au fost alertate toate serviciile de urgenţă pentru intervenţie în situaţii excepționale. Pompierii au avut misiunea de a face cercetarea la faţa locului, evacuarea  şi salvarea persoanelor din interiorul localului, dar şi stingerea incendiului de proporţii.

Poliţia a încercuit zona şi a început primele cercetări. La faţa locului a avut loc trierea persoanelor care au suportat traumatisme, arsuri şi leziuni, iar responsabilii au luat decizii operative privind intervenţia în lichidarea consecinţelor situaţiei excepţionale. Potrivit scenariului, incendiul a cuprins o suprafaţă impunătoare din localul de noapte în care se aflau cel puţin 250 de oameni. La faţa locului au intervenit majoritatea autospecialelor din garnizoana municipiului Chişinău, dar şi ambulanţe de terapie intensivă.

Exerciţiul a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situaţie de amploare reală. Scopul exerciţiului a fost de a testa capacităţile de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale în timp real şi în condiţii similare celor reale. IGSU a planificat aplicaţia similar incendiului din Clubul de noapte Colectiv, produs în capitala României patru ani în urmă.

Mihaela Rotari

Share