Apelul Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova!

Apelul Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova!

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) din Republica Moldova atrage atenția societății și conducerii țării cu privire la intenția unor factori infracționali de a-și impune influența asupra domeniului aviației civile din Republica Moldova, informează OFICIAL.

„După ce, la 8 octombrie 2019, în urma unor încălcări grave depistate în activitatea sa, soldată cu serioase daune financiare, a fost demis fostul șef al Autorității Aviației Civile, Octavian Nicolăescu, unele cercuri obscure încearcă restabilirea acestuia în funcție. Pentru a-și atinge scopul, au fost antrenate persoane care au controlat ilegal domeniul aviației civile până la schimbarea regimului de guvernare în vara 2019. În acțiunile sale, aceste persoane au antrenat și factorii din justiție si organele de drept, asupra cărora au păstrat influența din aceeași perioadă”, comunică reprezentanții Autorității.

În acest fel, Autoritatea Aviației Civile își reiterează poziția privind legalitatea demiterii fostului șef al Autorității.

„Acesta a admis încălcări financiare grave, care au condus la prejudicierea bugetului public. La 3 octombrie 2019, a fost întocmit Raportul privind ancheta de serviciu referitor la încălcările admise de dl O.Nicolăescu, în care s-a stabilit faptul abuzului din parte AAC în perioada menționată, precum și constatată depășirea atribuțiilor de serviciu. Suplimentar, aducem la cunoștință că pentru restituirea daunelor materiale aduse bugetului public în valoare de 292 396,55 lei a fost emis Ordinul conducerii Autorității Aviației Civile din 12 ianuarie 2021, care se anexează la prezentul Comunicat. Subliniem că acest prejudiciu este doar unicuil din șirul încălcărilor fostului conducător al Autorității, confirmat de Procuratura Anticorupție”, mai declară reprezentanții AAC.

În afară de aceasta, AAC anunță că s-a adresat organelor competente în vederea recuperării prejudiciului cauzat de fosta conducere a Autorității Aviație Civile, acționând în Procuratură și instanțele de judecată.

„Indiferent de presiunile grave din partea unor cercuri obscure, Autoritatea Aviației Civile va asigura respectarea legii în activitatea sa pentru a asigura siguranța în domeniul aviație civile”, mai spune sursa.

Cristina Pendea

Share