ANTA începe clasificarea pe categorii de confort a transportul public interurban

ANTA începe clasificarea pe categorii de confort a transportul public interurban

Către 1 februarie 2020 au fost depuse 232 cereri din partea operatorilor de transport pentru a începe procesul de încadrare a transportului public interurban pe categorii de confort, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul de stat în domeniul transporturilor, Iulian Postică a informat că în total vor fi supuse inspecției 2 232 autocare.

„Termenul-limită de prezentare a graficelor, precum și a vehiculelor care urmează a fi inspectate, din partea transportatorilor a fost 1 februarie, dar 88 de operatori de transport au solicitat ANTA prelungirea termenelor. Documentele necesare urmează a fi depuse în următoarele zile, iar toată informația va putea fi găsite pe site-ul ANTA. Companiile care nu au depus actele și graficele vor fi sistate din activitate, iar reluarea activității se va face la prezentarea documentelor necesare.

În prezent, numărul stațiilor care vor inspecta autovehiculele a ajuns la 24. ANTA a ajustat sistemul informațional automatizat „Autotest”. Agenția va monitoriza în timp real clasificarea la stațiile de verificare. ANTA va putea solicita verificarea ulterioară a vehiculului dacă va crede că este necesar”, a spus Iulian Postică.

Amintim că, până în octombrie, anul curent, fiecare autovehicul care transportă pasageri va fi inspectat și clasificat pe categorie de confort. Pentru categoria II, cetățenii achită 60 bani pentru un kilometru, iar pentru categoria I vor achita 70 bani pentru un kilometru.

Cristina Parfeni

Share