ANSA vine cu recomandări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vine cu unele recomandări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci.
În acest fel, Agenția recomandă:
- Ciupercile proaspete vor fi achiziționate numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă, etichetate și marcate corespunzător;
- Evitarea procurării produselor alimentare (ciuperci) din locuri neautorizate și anume din stradă de la persoane necunoscute strănse din flora spontana (păduri), fapt ce poate duce la apariţia intoxicațiilor, punând în pericol sănătatea consumatorilor;
- Nu folosiți în alimentație decât ciupercile bine cunoscute;
- Consumul ciupercile crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicată;
- Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor prospete, inclusiv regimul de prelucrare termică.
Cristina Pendea
Share