ANI: Până la 31 martie au fost depuse 57 972 declarații anuale de avere și interese personale

ANI: Până la 31 martie au fost depuse 57 972 declarații anuale de avere și interese personale

În al doilea an de depunere a declarațiilor în format electronic au fost depuse cu aproximativ 2400 de declarații anuale de avere și interese personale mai multe decât în anul precedent, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate, datele oferite de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică arată că în perioada 01.01.2019 – 31.03.2019 în sistemul „e-Integritate” au fost înregistrate 57.972 declarații anuale depuse, pe când în aceeași perioadă a anului precedent au fost acumulate 55. 539 declarații anuale.

A crescut și numărul persoanelor responsabile de registrul electronic din cadrul entităților publice – de la 1798 la 1983. Acestea au obligația de a introduce fiecare subiect al declarării în sistem, iar ca urmare, la ora actuală în sistemul „e-Integritate” sunt înregistrați 54.215 subiecți ai declarării (activi sau suspendați).

Numărul celor ce nu au depus declarația de avere și interese personale în termen se estimează la 1100 de persoane.

Precizăm că acest sistem informațional a fost lansat la începutul anului 2018, iar sarcinile sale nu se limitează doar la completarea, depunerea şi semnarea în formă electronică a declarațiilor de avere şi interese personale de către subiecții declarării.

Acesta mai încorporează: Registrul electronic al subiecților declarării averii şi intereselor personale; Registrul Aleatoriu de distribuire a sesizărilor; Registrul persoanelor responsabile din entitățile publice; Registrul persoanelor cu interdicția de a ocupa funcții publice, precum și portalul public de căutare a declarațiilor de avere și interese personale.

Doina Secrieru

Share