Andrei Iosip: Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile încalcă drepturile carierei „Micăuți”

Andrei Iosip: Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile încalcă drepturile carierei „Micăuți”

Avocatul Andrei Iosip, care apără interesele carierei „Micăuți” declară, în cadrul unei conferințe de presă, că Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile încalcă drepturile carierei când constată că își desfășoară activitatea ilegal, fără a permite întreprinderii să prezinte punctul său de vedere, transmite OFICIAL.MD.

Avocatul s-a referit la declarațiile făcute de deputatul Nicolae Ciubuc, președintele Comisiei, care a învinuit cariera că nu deține actele necesare de a efectua lucrările pe terenurile ocupate.

„La 23 decembrie 2020 în adresa carierei a parvenit o invitație semnată de Nicolae Ciubuc prin care conducerea întreprinderii a fost invitată să participe la ședința Comisiei din 24 decembrie 2020 începând cu ora 08:30. Conducătorul carieri a notificat Comisie că având în vedere înștiințarea târzie și că a doua zi urma să meargă la un proces judiciar, nu avea cum să se prezinte la ședință. El a specificat că nu cunoaște acuzațiile dnului Ciobu și nu poate să se expună asupra acestora și a solicitat să fie desfășurată o altă ședință, să se prezinte o copie a actelor care urmează a fi examinate. Vedem că în 24 decembrie 2020 ședința a avut loc în lipsa reprezentanților carierei”, a declarat avocatul.

Cristina Pendea

Share