Alte două cursuri de instruire pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice – finisate

Alte două cursuri de instruire pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice – finisate

Săptămâna curentă au fost finalizate încă două cursuri de instruire pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice, organizate de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) în parteneriat cu Ministerul Finanțelor, transmite OFICIAL.

Primul curs, cu genericul ”Introducere în finanțe publice”, a întrunit specialiști în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale, iar al doilea, dedicat executării bugetului în autoritățile publice de nivel central și local, specialiști începători în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale.

Prezentă la încheierea primului curs de instruire, Secretarul de Stat al Ministerului Finanțelor, Viorelia Lazăr, a subliniat importanța și utilitatea instruirilor pentru specialiștii în finanțe publice și i-a îndemnat să preia cele mai bune practici, prezentate în cadrul acestui curs, în activitatea lor profesională.

La rândul său, participanții au apreciat calitatea instruirilor, accentuând că acest curs a fost util prin faptul că la el s-a pus accentul pe cele mai importante aspecte legate de procesul bugetar, executarea bugetară și clasificația bugetară, evidența contabilă și raportarea în sistemul bugetar, dar și pe exercițiile practice de utilizare a sistemelor informaționale în acest domeniu.

CTIF va desfășura încă cinci cursuri de instruire privind executarea bugetului și utilizarea modulelor respective ale Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice pentru specialiștii începători în finanțe publice, cu funcții de execuție, din cadrul autorităților publice locale de nivelul întâi și doi, autorităților publice centrale, precum și din cadrul direcțiilor de învățământ. Acestea vor fi organizate în perioada 21 octombrie – 11 noiembrie 2019. Toate cursurile sunt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor.

Programul instruirilor cuprinde aspecte teoretice și practice privind executarea bugetelor componente ale bugetului public național, managementul executării acestor bugete, managementul încasărilor, a angajamentelor și a plăților, raportarea bugetară, precum și utilizarea modulelor Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice, administrat de către CTIF.

Doritorii de a participa la aceste cursuri urmează să se înregistreze on- line, accesând link – ul: https://docs.google.com/forms/d/1JjcwxfZDuHdbY_zS_nL1TEs8ymQdgQ6_uyPHJhN-3XY/edit?ts=5d8081f1.

Mai multe informații despre desfășurarea cursurilor respective pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822 032, 068669942.

Cursurile de instruire sunt organizate de CTIF în conformitate cu Programul de instruiri pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice în anul 2019, aprobat de Ministerul Finanțelor.

Cristina Pendea

Share