Alte 3 raioane s-au alăturat campaniei „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale”
Campania de informare „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente – prioritate a autorităților publice locale” a ajuns în raioanele Glodeni, Florești şi Ungheni. Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) a fost reprezentată de directorul adjunct, Eugen Gîrlea.
În acest context, în incinta consiliilor raionale au fost amplasate panouri ce conțin informații din toate domeniile legate de eficiența energetică, precum: sfaturi la domiciliu sau la birou, măsuri de eficientizare a energiei, iar pentru specialiștii în domeniu sunt disponibile informații despre cerințele minime de elaborare a unui audit energetic, scopul și importanța acestuia, acestea putând fi periodic actualizate.
Evenimentele organizate în toate consiliile raionale au beneficiat de receptivitate, iar acțiunea de informare lansată de AEE a fost apreciată.
Din partea consiliilor raionale Glodeni și Fălești au fost prezenți președinții de raioane – Ion Cojocaru și respectiv, Sergiu Fîntînă. Evenimentul din raionul Ungheni a fost găzduit de către vicepreședintele raionului, dna Tatiana Lazăr. Reprezentanții tuturor raioanelor și-au manifestat deschiderea și considerația față inițiativa Agenției, menționând că domeniul eficienței energetice este de o actualitate deosebită.
Eugen Gîrlea – Vicedirectorul AEE, a mulţumit Consiliilor raionale pentru colaborare și interesul de care au dat dovadă în procesul de informare a cetățenilor privitor la eficiența energetică.
Campania se desfășoară în perioada iunie – august 2021, în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.
E de menționat că, AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.
Doina Secrieru