Al 10-lea contingent al Armatei Naționale pleacă în Kosovo. „Vom reprezenta Republica Moldova și Armata Națională cu profesionalism”

Al 10-lea contingent al Armatei Naționale pleacă în Kosovo. „Vom reprezenta Republica Moldova și Armata Națională cu profesionalism”

O ceremonie de detașare a celui de-al 10-lea contingent al Armatei Naționale în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo a avut loc astăzi, în prezența ministrului Apărării, informează Oficial.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a comunicat despre misiunea „nu dintre cele mai ușoare” a militarilor. „Datoria noastră este sa încurajăm acești militari ai Republicii Moldova, să-i motivăm și să le dorim un drum bun. Ne așteaptă o misiune nu dintre cele mai ușoare. Eu sunt sigur că militarii noștri sunt bine pregătiți. Astfel, cei mai pregătiți ne vor reprezenta țara. Dragi militari, misiunea voastră este foarte importantă, vă așteptăm peste 6 luni să-mi raportați misiunea îndeplinită cu succes”, a precizat ministrul.

Locotenentul-colonel, Ion Godoroja, s-a referit la pregătirea militarilor pentru cea de-a 10-a misiune. „Noi suntem gata pentru misiune, dispunem de instruire și responsabilitate. Vă promitem că vom reprezenta Republica Moldova și Armata Națională cu profesionalism, cum au făcut și cele 9 contigente care au fost în Kosovo”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share