Ajutoare financiare din partea Primăriei Capitalei pentru mai multe categorii de persoane

Ajutoare financiare din partea Primăriei Capitalei pentru mai multe categorii de persoane

Comisia municipală de stabilire și acordare a ajutorului material a decis acordare unui sprijin, în mărime de 1000 lei, pentru 32 de asistenți parentali profesioniști din cadrul Direcției pentru protecția drepturilor copilului.

Acești specialiști îngrijesc de copii din plasament 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână, dar, conform cadrului legal, sunt remunerați doar pentru 5 zile de lucru.

Comisia a mai dispus ca trei copii, rămași temporar fără ocrotire părintească, plasați în Serviciul de asistență parentală profesionistă, să beneficieze de sprijin financiar în mărime de 5000 lei, în vederea pregătirii acestora către noul an școlar.

Totodată, cinci persoane din familii cu venituri mici din capitală, care suferă de boli grave, vor beneficia de ajutoare materiale în sumă de 95 de mii de lei pentru acoperirea cheltuielilor pentru tratamentele chirurgicale costisitoare.

Primăria Capitalei va acorda și un ajutor unic de 500 de lei pentru 76 de donatori activi de sânge, care sunt și membri ai Asociației Donatorilor din Republica Moldova. Prin această susținere autoritățile își propun să promoveze în continuare donarea voluntară de sânge.

Aceste decizii au fost luate miercuri, 3 august, la ședința Comisiei municipale de stabilire și acordare a ajutorului material, instituită în baza unei hotărâri a CMC din februarie 2018.

În total, în vederea realizării programelor menționate şi susținerii a 116 persoane și familii vulnerabile, din bugetul municipal au fost alocate 180 de mii de lei.

Share