Aeroport! Un moldovean aducea în țară substanțe narcotice

Aeroport! Un moldovean aducea în țară substanțe narcotice

Colaboratorii postului vamal Aeroport au reţinut un moldovean, în timp ce încerca să introducă în ţară, peste 340 de grame de substanţe narcotice.

Cazul a fost înregistrat la intrare în ţară, pe Aeroportul Internaţional „Chişinău”.
Acţionînd în baza analizei de risc, în cadrul controlului vamal efectuat asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Kabul-Istanbul-Chişinău, colaboratorii vamali au stopat pentru verificări suplimentare bagajul de cală a unui moldovean, în vîrstă de 24 de ani.

Pentru valorificarea informaţiilor şi suspiciunilor semnalate, în cadrul controlului vamal detaliat a fost implicat şi patrupedul antidrog al Serviciului Vamal, pe nume „MARY”, care a semnalat o reacţie pozitivă asupra bagajului, fiind depistat un pachet de polietilenă cu substanţă de culoare albă suspectă.
În aceste condiţii, colaboratorii vamali au supus substanţa unor examinări şi testări preliminare cu aparatajul „Ranger” și testele „Vargar”, destinate depistărilor de droguri.

Conform rezultatelor preliminare expuse de tehinca specială de control, s-a constatat că, substanţa, în cantitate de 342 gr, reprezintă reacţie pozitivă asemenea drogurilor generale – amfitamină, substanţe psihotrope etc.

Mai mult, ţinem să specificăm că plicul de polietilenă era camuflat printre alte pachete de polietilenă cu ceai şi cafea, iar moldoveanul venea din Afganistan în Republica Moldova , cu escală prin Istanbul.
Pe acest caz, colaboratorii vamali au iniţiat o cauză penală, conform indicilor art. 248, al.2 – Contrabandă, Cod Penal al Republicii Moldova, care prevede o pedeapsă pînă la 5 ani privaţiune de libertate sau amendă de la 4000 lei pînă la 12 mii lei.

Totodată, tînărul în vărstă de 24 de ani a fost reţinut pînă la elucidarea tuturor circumsţanelor şi investigării cazului, iar substanţa suspectă asemnea drogurilor a fost transmisă pentru efectuarea expertizei de specialitate .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share