Activitatea Centrului de instruire CTIF în primele 5 luni din an

Activitatea Centrului de instruire CTIF în primele 5 luni din an

Vastul portofoliu de servicii și produse puse la dispoziția contribuabililor de către Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (I.P. „CTIF”), cuprinde și prestarea serviciilor de instruire în domeniul finanțelor publice, a contabilității, achizițiilor publice, vamal și altele. Astfel, Centrul de instruire desfășoară cursuri pentru autorități publice centrale, autorități publice locale, instituții bugetare, întru dezvoltarea continuă a capacităților profesionale ale funcționarilor publici.

În acest context, Centrul de instruire în primele 5 luni ale anului 2021 a desfășurat:

⦁ 24 cursuri externe de instruire pentru 126 de funcționari publici;
⦁ 16 cursuri de instruire în domeniul finanțelor publice cu 471 de participanți;
⦁ 2 cursuri de instruire primară a declarantului vamal cu participarea a 66 de brokeri vamali;
⦁ 39 de instruiri privind utilizarea Sistemului Informațional al Serviciului Fiscal de Stat (SISFS) cu participarea a 957 de funcționari fiscali și contribuabili;
⦁ 11 cursuri pentru contribuabili cu participarea a 303 persoane;
⦁ 28 de cursuri demarate în cadrul I.P. „CTIF” cu instruirea a peste 800 de angajați.

Șefa Centrului de instruire, Natalia Nogai a menționat că indicii preliminari înregistrați până la etapa actuală, demonstrează interesul crescut pentru dezvoltarea aptitudinilor profesionale atât a funcționarilor publici, cât și a contribuabililor:

„Îmi pare bine să remarc faptul că, interesul pentru cursurile de instruire desfășurate de către Centrul de instruire este într-o continuă creștere și toți cei care se înregistrează la cursuri, fie că vorbim de funcționari publici, fie de contribuabili, sunt conștienți de necesitatea actualizării informațiilor și formării cunoștințelor în domeniul finanțelor publice, a contabilității, achizițiilor publice și în domeniul vamal. Alături de colegi și parteneri ne reușește acest lucru și țin să le mulțumesc tuturor pentru dedicație și implicare. Obiectivele setate pentru acest an sunt ambițioase și am încrederea fermă că le vom atinge, cooperând eficient și în continuare”, a declarat Natalia Nogai.

Toți cei interesați de a participa la cursurile de instruire desfășurate de către Centrul de instruire, sunt îndemnați să acceseze pagina web www.ctif.gov.md sau pagina oficială de facebook I.P. „CTIF”, unde se pot informa despre cursurile planificate. De asemenea, informații adiționale pot fi obținute la numerele de telefon (022) 822-032 sau 068669942.

 

Cristina Pendea

Share