A sustras un cărucior pentru copii din scara unui bloc de locuit. Ce riscă acum!

A sustras un cărucior pentru copii din scara unui bloc de locuit. Ce riscă acum!

Un bărbat în vârstă de 47 ani, locuitor a capitalei a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 27 mai, de către un locuitor a capitalei comunicând că a fost sustras un cărucior pentru copii.

La fața locului, forțele de ordine au stabilit că, individul a pătruns în scara blocului de locuit de pe str. Ismail, sect. Râșcani de unde a sustras un cărucior pentru copii, după care s-a deplasat într-o direcție necunoscută. Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Prejudiciul cauzat proprietarilor a fost estimat la 6 000 lei.

Ulterior, în urma măsurilor special de investigație întreprinse de polițiști, individul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul audierilor, suspectul și-a recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor că a intrat în scara blocului unde a observat căruciorul care se afla la ușa apartamentului, de unde l-a sustras.

Bunul sustras l-a vândut la o piață de comercializare a mărfurilor angro din capitală.

Căruciorul pentru copii a fost găsit și ridicat de forțele de ordine, în rezultat – restituit proprietarilor.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Doina Secrieru

Share