Cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare se va desfășura la Chișinău

Cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare se va desfășura la Chișinău

Cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare se va desfășura la Chișinău în perioada 4-8 octombrie. Evenimentul este organizat de Agenția Informațională a Bulgariei (BTA) și Asociația presei bulgare în străinătate (ABMA), informează MOLDPRES.

La forum vor participa președinți de țări, premieri, membri ai parlamentelor, primari, personalități publice, reprezentanți ai mass-media bulgară care activează în țară și peste hotare, precum și jurnaliști din cadrul agențiilor de știri partenere.

Evenimentul va fi inaugurat de către Vicepreședintele Bulgariei – Iliana Yotova. De asemenea, la forum sunt așteptați Vicepremierul și Ministrul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ekaterina Zaharieva, Ministrul Educației și Științei, Krasimir Vulchev, Ministrul Apărării, Krasimir Karakachanov, Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, precum și membri ai Parlamentului bulgar.

Tematica forumului va fi: Politica Comunității. Agenda evenimentului se va axa pe subiecte precum – educația, știința business-ului, libera circulație a personalului, cunoștințe și tehnologii, dezvoltarea turismului și rolul mass-mediei în modelarea unei societăți în care coeziunea domină divizarea. La fel, vor avea loc dezbateri privind schimbările contemporane și dezvoltarea profesiei de jurnalist la nivel global.

Programul suplimentar va include o expoziție fotografică a BTA sub genericul „Născuți liberi”, o vizită la Taraclia, precum și alte activități.

Forumul mondial al mass-mediei bulgare se desfășoară începând cu anul 2005. Până în prezent, reuniunea s-a desfășurat la Sofia, Chicago, Roma, Madrid, Varna și Burgas, Viena, Amsterdam și București, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Bosilegrad, Atina și Praga.

Mihaela Rotari

Share