A fost stabilită identitatea cel 3 persoane din R. Moldova decedate în Ucraina. Noi detalii!

A fost stabilită identitatea cel 3 persoane din R. Moldova decedate în Ucraina. Noi detalii!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI continuă gestionarea cazului prin activitatea Celulei de Criză în urma accidentului de circulație produs în regiunea Vinița în dimineața zilei de ieri.

Ofițeri din cadrul IGSU se află în Ucraina și efectuează toate procedurile de repatriere a cadavrelor persoanelor decedate.

Totodată, angajații IGSU comunică cu responsabili din cadrul instituției medicale unde sunt internați oamenii traumatizați. Potrivit acestora, la moment rămân internate patru persoane, starea cărora este stabilă. La externarea lor, IGSU va organiza transportarea în Republica Moldova.

Identitatea persoanelor decedate a fost stabilită, iar repatrierea corpurilor neînsuflețite urmează a fi efectuată astăzi. Toate procedurile de aducere acasă a oamenilor decedați se efectuează de angajații IGSU și serviciul consular. Rudele și apropiații persoanelor care au avut de suferit în accidentul din apropierea regiunii Vinița sunt informate, iar cu aceștia lucrează psihologii  IGSU. Mai mult, procedurile de trecerea a hotarului țării sunt gestionate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Potrivit informației oferite de Serviciul de Stat pentru Situații Excepționale din Ucraina trei persoane: o femeie și un bărbat în vârstă de 26 de ani și un alt bărbat în vârstă de 44 de ani au decedat, iar alte 4 persoane au suferit diverse traumatisme.

Mihaela Rotari

Share