A fost anunțat programul activităților dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor

A fost anunțat programul activităților dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, o conferință de presă dedicată celei de-a XV-a ediții a Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care se va desfășura la 18 mai.

Ediția din acest an, cu genericul „Muzeele și hub-urile creative: viitorul tradiției” este dedicată empatizării muzeelor la provocările societății actuale, încât acestea să devină mai interactive, flexibile, orientându-și activitatea spre comunități. Ele se transformă în hub-uri culturale care funcționează drept platforme unde creativitatea este combinată cu cunoașterea, iar vizitatorii pot participa la procesul de creare și promovare a patrimoniului cultural. 

Pentru buna desfășurare a Nopții Europene a Muzeelor, în data de 18 mai 2019, între orele 18:00-24:00, transportul public va fi redirecționat de pe str. 31 August 1989 în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni şi A. Puşkin, iar accesul şi parcarea transportului privat în perimetrul acestor străzi va fi sistată.

Programul Zilei Internaționale a Muzeelor și a Nopții Europene a Muzeelor, 2019

Mihaela Rotari

Share