7 cazuri de uz de fals în actele de călătorie

7 cazuri de uz de fals în actele de călătorie

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 17 – 23 august 2015, au depistat şi reţinut 90 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 10 persoane au încălcat frontiera de stat;
– 28 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere;
– 5 tentative de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, cu implicarea a 5 persoane;
– 7 cazuri de uz de fals în actele de călătorie;
– 20 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 20 de persoane aflate în conflict cu legea și trei unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 484 904 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 102 837 traversări.
În perioada de referință, 27 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 11 cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federaţia Rusă și alți 5 au fost deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 5 conaționali și 5 au fost deportați.

 

Mihaela Rotari

Share