5 combinații periculoase de alimente care îți pot afecta sănătatea. Tu le consumi?

5 combinații periculoase de alimente care îți pot afecta sănătatea. Tu le consumi?

Chiar și un copil știe că dacă consumi fasole și băuturi acidulate, problemele digestive nu vor întârzia să apară. Cu toate acestea, există o serie de alte combinații alimentare care pot afecta sistemul de digestie și chiar să te îmbolnăvească.

Cinci combinații alimentare periculoase pe care trebuie să le eviți:

  • Sandwich și cafea

În zilele ocupate, un mic dejun rapid pare soluția cea mai bună, însă nu este deloc așa. Grăsimile simple din pâine împiedică digerarea calciului, care este benefic sistemelui nervos și celui cardiovascular. Mai mult, dacă bei și cafea, acest lucru nu va fi deloc bun pentru sănătatea ta.

  • Roșii și castraveți

Este o combinație foarte populară pentru salata de vară. Cu toate acestea, cele mai recente cercetări arată că a combina aceste două legume pot provoca perturbarea căilor biochimice ale corpului. Această combinație alimentară este periculoasă pentru că duce la calcinare excesivă și umflare, iar vitaminele conținute de cele două nici nu vor fi digerate corect.

  • Cartofi și carne

Cine poate rezista unei fripturi cu cartofi prăjiti? Din păcate, aceasta este o combinație alimentară foarte grea. Amidonul conținut în cartofi necesită lichide digestive alcalotice, iar proteinele din carne de acid. Când sunt împreună, rămân blocate în stomacul tău și pot duce la tulburări precum arsuri la stomac, eructe, gaze și multe altele.

  • Paste și carne tocată

Același raționament se aplică și cărnii tocate cu paste. Glandele salivare produc ptialina și amilaza, care transformă glucidele de amidon în zaharuri simple. Când acestea din urmă acoperă proteinele (din carne), ele creează un amestec chimic periculos care poate duce la diabet și la BCV.

  • Bere și alune

Alimentele cu un conținut mare de sare nu numai că sunt nesănătoase de la sine, ele deshidratează și cresc probabilitatea de a consuma și mai mult alcool.

sursa: digi-life.tv

Share