34 de persoane aflate în căutare, reținute de polițiști pe parcursul unei săptămâni

34 de persoane aflate în căutare, reținute de polițiști pe parcursul unei săptămâni

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații INI al IGP, au reținut doi bărbați aflați în căutare pentru comiterea a două atacuri tîlhărești. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 34 și 37 ani, locuitori a capitalei, anterior judecați pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Bărbații au comis atacurile tâlhărești pe parcursul lunii ianuarie 2019. Indivizii au pătruns în incinta unei gherete și a unui magazin, unde cu un pistol au amenințat angajatele cu aplicarea violenței fizice și în mod deschis au sustras mijloace bănești. Prejudiciul fiind estimat în total la 4 500 lei.

Astfel în urma acțiunilor de investigație întreprinse de forțele de ordine indivizii ce se eschivau de la urmărirea penală au fost localizați și reținuți fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Iar în cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcție de Poliție a mun. Chișină și sunt cercetați penal pentru Tâlhărie. Conform legislației în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

Totodată este de menționat că în urma acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și inspectoratele din subordine, în perioada 23-29 martie curent, au fost reținute 34 de persoane ce se aflau în căutare penală pentru infracțiuni grave și exceptional de grave și 15 debitori de stat.

Mihaela Rotari

Share