200 de copii au vizitat Unitatea militară 1002 a Trupelor de Carabinieri

200 de copii au vizitat Unitatea militară 1002 a Trupelor de Carabinieri

200 de copii din Chișinău au aflat, astăzi,  9 februarie 2016, ce înseamnă serviciul militar în cadrul Trupelor de Carabinieri. Elevii  au vizitat Muzeul Unității, au văzut armele din dotare,  au urcat în mașinile carabinierilor în cadrul Zilei ușilor deschise de la Unitatea militară 1002.

La eveniment a participat  ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan,  care a mulțumit  părinților militarilor  pentru prezență, exprimându-și dorința de a purta un dialog bazat pe încredere și deschidere cu societatea.

Totodată, viceministrul afacerilor interne, comandantul Trupelor de carabinieri, colonel Veaceslav Ceban și-a exprimat recunoștința față de părinții militarilor pentru încrederea acordată instituției, unde tinerii își satisfac serviciul militar.

Invitații prezenți la eveniment  au avut parte de un program divers: evoluarea militarilor Orchestrei – Model a DTC,  exerciții de luptă „corp la corp”  prezentate de către Batalionul cu destinație specială „Scorpion”, precum  și discuții cu capelanul bisericii creștin-ortodoxe a Unității militare 1002.

Oaspeții au avut ocazia să viziteze Muzeul Trupelor de Carabinieri, care recent a fost renovat. Cei prezenți au  vizitat  cantina Unității, sala sportivă,  precum și cazarmele militarilor.

Elevii liceelor “Miguel de Cervantes” și „Minerva”,  precum și studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM  au  rămas impresionați de expoziția de arme prezentate în cadrul evenimentului.

În Cartea de Onoare a Trupelor de Carabinieri ministrul  de interne,  Alexandru Jizdan a înscris un mesaj  de mulțumire  “pentru devotament și sacrificiu”.

 

dsc_0287 dsc_0375

Mihaela Rotari

Share