10 tone de miez de nucă fără acte de provinienţă au fost confiscate de vameşi

10 tone de miez de nucă fără acte de provinienţă au fost confiscate de vameşi

În urma acţiunilor întreprinse pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de mărfuri, colaboratorii Serviciului Echipe Mobile „Nord” a Serviciului Vamal, au dejucat o tentativă de punere în liberă circulaţie a unei cantităţi semnificative de miez de nucă, în valoare de peste un milion lei.

Astfel, în s. Clocuşna, r. Ocniţa, colaboratorii Serviciului Echipe Mobile „Nord”, în baza indicatorilor de risc, au stopat pentru verificare, un camion de model „Man” cu numere de înmatriculare în Republica Moldova.

Urmare a comportamentului suspicios al conducătorului auto, în vîrstă de 55 de ani, precum şi a semnelor vizibile de încălcare a legislaţiei, mijlocul de transport a fost supus unui control fizic total, pentru valorificarea suspiciunilor şi informaţiei preliminare, deţinute la nivelul colaboratorilor vamali.

În aceste condiţii, ofiţerii vamali au depistat în compartimentul marfar al mijlocului de transport o cantitate de peste 10 tone de miez de nucă, în valoare de peste un milion de lei, depozitată în saci de polietilenă, fără acte de provenienţă.

Atât mărfurile, cât şi mijlocul de transport au fost reţinute de organul vamal, fiind întreprinse un complex de acţiuni investigative, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi provenienţa mărfii.

Mai mult ca atît, pe cazul dat, de către subdiviziunile abilitate ale Serviciului Vamal se cercetează toate circumstanţele cu stabilirea valorii totale a mărfurilor reţinute şi examinarea sub aspect penal conform indicilor art. 248, Cod Penal al RM – Contrabandă, care prevede o pedeaspă cu închisoare de pînă la 10 ani.

DSCN0561DSCN0560

Mihaela Rotari

Share