Urmează o seară incendiară la Vatra: Îndrăgita formație Subcarpați va încinge spiritele în cadrul Festivalului Cultural al Românilor de Pretutindeni!

Urmează o seară incendiară la Vatra: Îndrăgita formație Subcarpați va încinge spiritele în cadrul Festivalului Cultural al Românilor de Pretutindeni!

Seară incendiară la Complexul etno-cultural Vatra. Îndrăgita formație Subcarpați din România va încinge spiritele în cadrul Festivalului Cultural al Românilor de Pretutindeni. Trupa de peste Prut va închide programul artistic în prima zi a Festivalului, pe 14 septembrie, informează OFICIAL.

Potrivit organizatorilor, formația Subcarpați a fost lansată în 2010, de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei). Într-un timp foarte scurt, a cucerit milioane de inimi, după ce a îmbinat extrem de reușit patru stiluri muzicale – etno, electro, muzică modernă și hip-hop. ”Reinterpretăm folclorul în manieră proprie și aducem în prim-plan ideea că e important să ne conectăm la originile noastre. Am ales să vorbim despre patriotism și dragostea pentru valorile tradiționale fără să transformăm asta într-un discurs patetic. Știm că tinerii de azi sunt prea prinși în haosul marilor orașe pentru a avea timp să se conecteze cu trecutul și natura”, susțin membrii formației.

Una dintre piesele care a încântat publicul de pe ambele maluri ale Prutului este „Limba Română”, interpretată în comun cu ansamblul etno-folcloric al surorilor Osoianu din Republica Moldova.

Doina Secrieru

Share