Seriale care seamănă cu Game of Thrones. La ce să te uiți dacă îți plac dramele istorice și fantastice

Seriale care seamănă cu Game of Thrones. La ce să te uiți dacă îți plac dramele istorice și fantastice

Game of Thrones este unul dintre cele mai îndrăgite seriale ale momentului. Dacă te afli printre cei care au o slăbiciune pentru această producție, cu siguranță o să îți placă orice producție care seamănă cu el n materie de personaje sau atmosferă.

Iată câteva show-uri cu care are în comun disputele politice, poveștile fantastice sau mitologii epice:

Spartacus

A fost împins către sclavie, dar a renăscut ca luptător. Serialul este o amplă trecere în revistă a vieții celui mai faimos gladiator român. După ce este separat de iubirea vieții sale, Spartacus este forțat să lupte în arenă cu războinici și fiare. Ajunge să scape de această viață și să fie chinuit de nevoia de răzbunare.

The Tudors

Drama reprezintă splendida renaștere a dinastiei Tudorilor sub conducerea regelui Henric al VIII-lea. În toate cele 4 sezoane ale serialului se regăsește adevărul istoric nefardat, lipsit de inhibiții, al controversatului conducător al cărui regat a fost marcat de trădare și intrigă.

Da Vinci’s Demons

Serialul urmărește poveștile nespuse despre viața lui Leonardo Da Vinci în anii petrecuți în Florența. În vârsta de 25 de ani, el se lupta cu granițele propriului timp.

The Borgias

Serialul spune povestea uneia dintre cele mai fascinante familii din istorie, iar acțiunea se desfășoară într-una dintre cele mai semnificative perioade istorice: Renașterea și descoperirea Lumii Noi. Dacă ai răbdare, o vei vedea și pe românca Ana Ularu în acest serial.

The White Queen

Pe fundalul Războiului celor două Roze, producția spune povestea unor personaje feminine prinse în conflictul prelungit pentru tronul Angliei. Elizabeth, protagonista, îi cere regelui Edward al VI-lea pamânturile fostului soț, mort în cea de a doua bătălie de la St. Albans. Iar acesta se îndrăgostește pe loc de ea. Din păcate, o căsătorie a lor i-ar periclita fragila poziție actualului rege.

The Last Kingdom

Serialul ne dezvăluie un punct de cotitură din istoria Angliei. Toată acțiunea este strâns legată de personajul Uthred, care a fost prizonierul danezilor după ce tatăl său a fost ucis în lupta contra lor. Tânărul a fost educat ca un adevărat viking, însă acum, acuzat pe nedrept de moartea familiei sale daneze, trebuie să aleagă de partea cui va fi.

Knightfall

Prezintă politica medievală și schemele de război ale cavalerilor templieri, cel mai puternic și misterios ordin militar al Evului Mediu, care a primit sarcina de a proteja cele mai prețioase relicve ale Crestinatatii.

Vikings

Serialul prezintă aventurile lui Ragnar Lothbrok, cel mai mare erou al vremurilor sale, drumul său catre tronul triburilor vikinge și acțiunile bandei conduse de el.

Reign

Serialul o prezintă pe regina Scoției, Mary Stuart, în timp ce așteaptă căsătoria sa cu Francis, viitorul rege al Franței, cu care a fost logodită de la vârsta de 6 ani. Mama lui Francis încearcă, în secret, să năruiască această căsătorie, din cauza previziunilor profetului Nostradamus, care crede că mariajul va duce la moartea viitorului rege.

Black Sails

Anul 1715 – epoca piraților a atins apogeul. New Providence este un teritoriu fără legi, controlat de câteva zeci de căpitani pirați. Cel mai înfricoșător dintre ei este Căpitanul Flint, care își arată o altă față, mult mai umană, când se reîntoarce Marina Regala a Regatului Unit în zonă.

Merlin

Serialul prezintă povestea unui tânăr vrăjitor, când Merlin era la vârsta fragedă de 12 ani. În ciuda vârstei, el e este puternic și descoperă pentru prima dată că îi poate salva pe ceilalți cu abilitățile sale supranaturale.

Rome

O drama care abundă de intensitatea dragostei și a trădării, descriind relațiile dintre sclavi și stăpâni, soți și soții. Serialul a stârnit o mulțime de discuții și controverse. Este o producție care a implicat o muncă grea, atât din punctul de vedere al cercetărilor istorice, cât și al eforturilor și resurselor folosite.

Outlander

Serialul urmărește aventurile unei călătoare în timp. La baza intrigii lui stă povestea lui Claire Randall, o tânăra care a fost asistentă în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Ea este căsătorită cu Frank, posibil spion în timpul războiului. În timpul unei a doua luni de miere, ea este transportată în trecut, în Scoția anului 1743. Acolo este nevoită să se căsătorească cu James Fraser. Astfel ajunge să fie prinsă între două iubiri la fel de sincere și între două vieți total diferite.

Marco Polo

Marco Polo ajunge în Mongolia la sfârșitul secolului 13. Lăsat chezaș de tatăl său la curtea lui Kublai Khan, tânărul, neexperimentatul, dar extrem de inteligentul Marco va deveni unul din principalii sfătuitori ai împăratului mongol.

sursa: filmnow.ro

Share