A șters imaginile cu mama și fiica – nud! Fotograf: „Trăiesc într-o societate în care a fi gol e tragic”

A șters imaginile cu mama și fiica – nud! Fotograf: „Trăiesc într-o societate în care a fi gol e tragic”

Fotograful Alex Iordache a realizat proiectul – „Protest pe covor”, în care prezintă nuditatea ca o artă. Astfel, recent, în mediul online, a fost criticat intens pentru că a postat imagini cu mama şi fiica sa minoră, ba chiar i-a fost blocată pagina de Facebook, transmite OFICIAL.

Fotograful spune că, Facebook-ul a decis să-i deblocheze profilul înainte de vreme şi a venit cu o replică despre acea postarea cu mama și fiica din proiectul „Protest pe covor”.

„Când eram mic aveam un coșmar pe care-l visam adesea. În acel vis eram în pielea goală printre toți copiii din mahala cu care ieșeam la joacă, fete și băieți. Nu mă dezbrăca nimeni, visul începea cu mine gol între toți. Nici unul din ei nu avea vreo reacție la faptul că eu eram gol dar sentimentul de rușine pe care-l încercam în acel vis era dăunător. Acest sentiment continua și după ce mă trezeam dar nu povesteam nimănui pentru că-mi era rușine” – spune el, pe Facebook.

La fel, Alex mărturiseşte că protestează împotriva rușinii de propriul corp, dar și educarea copiilor că goliciunea e o rușine națională: „Consider că nuditatea nu trebuie să fie privită ca o tragedie. Nuditatea nu este imorală sau păcătoasă. Să lupți împotriva ei e ca și cum ai lupta cu tine însuți”.

Totodată, Alex mai spune: „nici până acuma în capul meu de tată nu se leagă cum la vederea unei fotografii cu o copilă lângă mama sa, ambele goale, atât de multă lume a facebook-ului a găsit ceva erotic, dar cu atât mai mult pornographic”.

Fotograful şi-ar dori să trăiască într-o societate în care copiii sunt educați că venim pe lume goi și că nuditatea nu este nimic anormal, imoral, interzis sau păcătos. „Într-o astfel de societate această fetiță nu ar experimenta niciodată Bullying-ul pentru faptul că s-a pozat cândva goală alături de mama sau familia sa”.

Dar pentru că trăiesc într-o societate în care a fi gol e tragic o să recunosc faptul că această postare cu fiica și mama ar putea să-i facă rău fetiței undeva în viitor, nu doar din cauza faptului că e goală în acele fotografii dar și din cauza tuturor comentatorilor care mai că ar fi fost gata să o răstignească pe mamă și să-i zică fetiței că așa ar fi fost mai bine pentru ea. Din acest motiv am șters postarea respectivă atât de pe facebook, cât și de pe instagram. În realitatea în care trăiesc cred că ar fi trebuit să chibzuiesc mai mult înainte de a posta acele fotografii pe rețelele de socializare. Îmi pare rău”, a conchis el.

Cristina Tomac

Share