Zinaida Greceanîi s-a văzut cu Ambasadorul Daniel Ioniță

Zinaida Greceanîi s-a văzut cu Ambasadorul Daniel Ioniță

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, informează OFICIAL.

În cadrul întrevederii, Președintele Parlamentului a susținut: „am remarcat caracterul complex și dinamica pozitivă a colaborării dintre Republica Moldova și România, inclusiv rezultatele foarte bune ale relațiilor comerciale”.

În același timp, Greceanîii a declarat că au fost unanimi privind importanța extinderii proiectelor de colaborare în toate direcțiile.

În contextul situației politice din țara noastră, potrivit unui comunicat, Greceanîi l-a informat pe diplomatul român despre intenția autorităților Republicii Moldova de a promova reforme reale cu efect durabil. „În special, am remarcat că se va insista pe urgentarea reformei justiției, aceasta urmând să fie realizată în mod transparent, în consultare cu societatea civilă și în strânsă coordonare cu Comisia de la Veneția. De asemenea, am reiterat determinarea autorităților de a continua implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar și alte înțelegeri asumate de Republica Moldova în raport cu partenerii externi”, a conchis Greceanîi.

Mihaela Conovali

Share