Zinaida Greceanîi: Partidul Socialiștilor se expune categoric împotriva introducerii sistemului electoral uninominal în Republica Moldova

Zinaida Greceanîi: Partidul Socialiștilor se expune categoric împotriva introducerii sistemului electoral uninominal în Republica Moldova

Pe data de 5 aprilie, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller, potrivit unui comunicat de presă.
Cele două părți au făcut un schimb de opinii cu privire la starea relațiilor moldo-suedeze și au discutat despre situația social-politică din țara noastră. În cadrul acestei întâlniri o atenție deosebită a fost acordată inițiativei Partidului Democrat, cu privire la introducerea modificărilor în Codul Electoral al Republicii Moldova.
Zinaida Greceanîi a menționat că Partidul Socialiștilor se expune categoric împotriva introducerii sistemului electoral uninominal în Republica Moldova. „Partidul Socialiștilor nu va susține această inițiativă nici într-un fel și se expune pentru păstrarea sistemului electoral existent“, – a declarat Președintele PSRM.
Președintele Partidului Socialiștilor, de asemenea, a atras atenția asupra faptului că semnăturile pe care le colectează Partidul Democrat pentru a sprijini sistemul uninominal din întreaga țară, nu este altceva decât o înșelăciune a cetățenilor și manipularea opiniei publice.
În același timp, Partidul Socialiștilor sprijină propunerea Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon de a reduce numărul de parlamentari de la 101 la 71.
Signe Burgstaller a menționat că inițiativa privind schimbarea sistemului electoral în Republica Moldova atrage o atenție sporită din partea partenerilor țării noastre. Ambasadorul consideră că este necesară o discuție largă a acestei inițiative.
De asemenea, Ambasadorul a subliniat că, partenerii vor efectua o monitorizare strictă a acțiunilor cu privire la punerea în aplicare a reformelor în țara noastră.
Părțile au discutat și despre inițiativa Președintelui Republicii Moldova de a organiza un referendum consultativ, proiectele PSRM în domeniile social și economic. În această privință, Zinaida Greceanîi, a subliniat faptul că, Partidul Socialiștilor sprijină pe deplin inițiativa lui Igor Dodon.
Ambasadorul Suediei a propus organizarea unui dialog deschis între femeile diplomat și femeile deputat. Zinaida Greceanîi a sprijinit pe deplin această inițiativă.

Doina Secrieru
Share