Zinaida Greceanîi: Ne propunem să constituim un mecanism nou de discuție între Parlament și societatea civilă

Zinaida Greceanîi: Ne propunem să constituim un mecanism nou de discuție între Parlament și societatea civilă

La Parlamentul R. Moldova are loc ședința Platformei consultative a reprezentanților societății civile pe lângă Parlamentul R. Moldova, transmite OFICIAL.

În debutul ședinței, Președintele Parlamentului, Zinaida Greceaîi, a menționat că menirea Platformei este de a menține comunicarea între Legislativ și societate.

„Ne propunem să relansăm dialogul și să constituim un mecanism nou de discuție prin crearea Platformei. Societatea civilă are dreptul și trebuie să participe la actul guvernării. Este necesară consolidarea eforturilor pentru a îmbunătăți mecanismele de comunicare. Constituirea acestei Platforme se încadrează în ansamblul măsurilor de satisfacere a acestor deziderate care se încadrează în Strategia națională a societății civile. Platforma va trebui obiectiv să evalueze problemele cu care se confruntă societatea, să aducă în discuție cele mai importante subiecte, să prezinte comentarii, propuneri, recomandări asupra inițiativelor legislative, să înainteze propuneri de modificarea a cadrului legislativ. Dialogul și colaborarea va contribui la identificarea celor mai bune soluții pentru dezvoltarea R. Moldova. Înființarea Platformei nu exclude obligația Parlamentului de a consulta în continuare toți reprezentanții societății civile. Îmi exprim ferma convingere că ONG-urile vor fi implicate în consultarea proiectelor de acte legislative. Lacunele existente între dialogul dintre Legislativ și societate pot fi eliminate în cadrul discuțiilor în această platformă. Am încrederea că deputații vor susține această inițiativă și vor contribui la o dezvoltare continuă”, a spus Zinaida Greceanîi.

Potrivit secretarului general al Parlamentului, Adrian Albu, Platforma va prezenta și un raport de activitate la sfârșitul anului.

În continuare, participanții și membrii Platformei au venit cu propuneri pentru a îmbunătăți activitatea Platformei.

Cristina Parfeni

Share