Zinaida Greceanîi, despre posibilitatea creării unui grup de lucru între Duma de Stat a FR și PSRM

Zinaida Greceanîi, despre posibilitatea creării unui grup de lucru între Duma de Stat a FR și PSRM

Președinta Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, a susținut, astăzi, ideea creării unui grup de lucru între Duma de Stat a Federației Ruse și PSRM, care a fost discutată în cadrul întrevederii bilaterale a Președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin și Președintele Republicii Moldova, liderul neformal al formațiunii, Igor Dodon.

După cum informează Oficial, într-o postare pe o rețea de socializare,  Zinaida Greceanîi a scris că, Veaceslav Volodin a remarcat că relațiile interparlamentare între Rusia și Moldova sunt practic înghețate.

„Însă s-au adunat multe subiecte ce necesită a fi discutate la nivel de parlament: dezvoltarea relațiilor economice, creșterea cifrei de afaceri, suportul cetățenilor Republicii Moldova care locuiesc pe teritoriul Federației Ruse. Conform datelor oficiale, în Rusia, locuiesc permanent sau temporar în jur de 380 de mii de cetățeni moldoveni, iar conform datelor neoficiale peste jumătate de milion. Pentru a discuta astfel de subiecte, Veaceslav Volodin a venit cu propunerea de a crea un grup de lucru cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Consider că, un asemenea dialog parlamentar cu privire la cele mai importante probleme, este necesar. Sunt convinsă, vom găsi multe tangențe comune privind problemele acumulate”, a mai scris Greceanîi.

Andriana Cheptine 

Share