Zinaida Greceanîi a avut o serie de întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Legislativului

Zinaida Greceanîi a avut o serie de întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Legislativului

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o serie de întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Legislativului. Discuțiile au avut loc în preajma începerii sesiunii de primăvară a Parlamentului, cu scopul de a  identifica problemele și prioritățile instituțiilor, transmite OFICIAL.

Astfel, Zinaida Greceanîi a avut, înainte de începutul sesiunii de primăvară, o întrevedere cu Valeriu Chițan, Președinte al Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Părțile au făcut un schimb de opinii referitor la cadrul legislativ existent și la restanțele existente pe domeniul de competență al CNPF.

Ulterior, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Vladimir Țurcan, președintele Curții Constituționale. Părțile au discutat despre impedimente, necesități de ajustare a cadrului legislativ, precum și acțiuni necesare de întreprins în următoarea perioadă. Președintele Parlamentului a reiterat, în context, că legile trebuie să fie clare, normele exhaustive, iar interesul public bine definit, pentru a nu lăsa loc de interpretări și abuzuri.

Tot astăzi, Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, Emanoil Ploșniță, președinte al Uniunii Avocaților din Republica Moldova. În cadrul întrevederii au fost discutate problemele de pe agenda avocaților și punctate soluțiile pentru acestea.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere și cu președintele Consiliului Audiovizualului Dragoș Vicol. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre aplicarea legislației în domeniu, care sunt problemele și propunerile în acest context.

Cu președintele Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci și cu șeful Direcției evaluare, prevenire și implementare a politicilor din cadrul acestei instituții Viorel Sochircă, Zinaida Greceanîi a discutat problemele și obiectivele instituției, inclusiv măsurile care se impun pentru a consolida capacitățile acesteia.

Necesitățile de ajustare a cadrului normativ pentru asigurarea unor achiziții publice corecte și transparente au fost abordate la întrevederea Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Anatolie Zagorodnîi.

Cristina Pendea

Share