Zilnic, în R. Moldova se vând 1,37 milioane de bilete la loterie. Deputat: Este dezastru social…

Zilnic, în R. Moldova se vând 1,37 milioane de bilete la loterie. Deputat: Este dezastru social…

Pentru a proteja populația cea mai vulnerabilă, jocurile de noroc trebuie să fie mai puțin atractive, de aceea, publicitatea lor necesită să fie interzisă. Declarația a făcut-o Dumitru Alaiba, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), într-o postare pe rețelele de socializare, transmite OFICIAL.

„Acesta este dezastrul social în care este țara noastră, adâncindu-se zi de zi. Jocurile de noroc în plin avânt, fac mii de victime pe fundalul unei sărăcii de o generație”, a declarat deputatul.

Potrivit informațiilor prezentate de Alaiba, până în august 2021, în 8 luni ai anului 2021, s-au vândut 328 milioane bilete de loterie.

Mai mult decât atât, în fiecare lună, în 2021 în Moldova se vând peste 41 milioane de bilete de loterie, adică, 1,37 milioane bilete în fiecare zi.

„Azi în Moldova se vor vinde cam 1,37 milioane bilete. Asta e un bilet pe zi pentru fiecare locuitor al Moldovei care încă nu a emigrat, inclusiv copiii nou-născuți.

Azi, cât noi muncim, Loteria Moldovei finanțează generos o campanie agresivă de marketing prin toate canalele mass media, îndemnând oamenii să rămână în joc, să-și adâncească dependența de jocurile de noroc”, a subliniat politicianul.

Conform spuselor sale, cifrele date sunt prezentate de însăși Loteria Moldovei, fără a fi incluse aparatele de joc și pariurile sportive.

„Cel mai dezgustător lucru e faptul că exponenții acestei afaceri seamănă scepticism și pe de-a dreptul neagă problema dependenței. Dacă aceste cifre nu sunt un semnal clar despre o gravă problemă a dependenței de jocurile de noroc, nu știu ce este”, a menționat deputatul PAS.

Pentru a proteja populația cea mai vulnerabilă – a mai spus deputatul – jocurile de noroc trebuie să fie mai puțin atractive, de aceea, publicitatea lor trebuie interzisă.

„Nu putem interzice jocurile de noroc la fel cum nu putem interzice țigările sau alcoolul. Dar sunt același viciu ”legal”, însă devastator pentru societate. Astfel, trebuie să interzicem publicitatea acestuia”, a conchis Dumitru Alaiba.

Doina Buruiană

252870776_457574702396557_1332359601690866160_n

Share