Zagorodnîi, despre numirea la șefia ANSC: Era clar

Zagorodnîi, despre numirea la șefia ANSC: Era clar

Fostul director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), Anatolie Zagorodnîi, spune că îi era clar cine va fi câștigătorul concursului pentru funcția de director al ANSC, transmite OFICIAL.

Zagorodnîi afirmă că deputatul Dumitru Alaiba nu a comentat modificarea condițiilor concursului pentru câștigător.

Urmărind concursul transmis live, Anatolie Zagorodnîi a constatat că exista o disperare a membrilor Comisiei pentru candidatul câștigător.

„Examinând rubricile din formularul de evaluare apar următoarele întrebări:

Cum s-a atribuit punctaj maxim la criteriul: se va acorda prioritate la soluționarea contestațiilor, participarea la proceduri de atribuire a unor contracte…dacă câștigătorul nu a făcut nicio dovadă nici în prezentare nu a menționat nimic la acest aspect. La criteriul cunoașterii legislației: în prezentare câștigătorul nu a menționat sau nu a făcut referire la cadrul legal, practici de aplicare a legislației, bune practici în legislația UE. Aspectul practic pentru care se acorda punctaj conform factorului de evaluare nu a fost redat de câștigător. Or, prezentarea acestuia nu corespunde cerințelor de evaluare prevăzute în formularul de evaluare. Dacă sa facem un calcul simplu, reieșind din această grilă prin prisma corespunderii criteriilor, câștigătorul chiar și fiind susținut de majoritate, urma să ia maxim 85 puncte, și nu 99”, spune Zagorodnîi.

Fostul director se întreabă cum este posibil că deputatul Alaiba a anunțat că ANSC are director, înainte să fie votat de Parlament.

„În concluzie vreau să sesizez atenția publică să nu mai creadă în această gașcă care are doar competențe în a se bâlbâi, iar prin promovarea oamenilor incompetenți în funcții aduc țara la cel mai jos nivel care a existat de la independență încoace”, mai spune Zagorodnîi.

Cristina Parfeni

Share