Vovc: Va începe monopolizarea pieței, vor dispărea medicamentele ieftine și cele care se vând fără prescripție medicală se vor scumpi

Vovc: Va începe monopolizarea pieței, vor dispărea medicamentele ieftine și cele care se vând fără prescripție medicală se vor scumpi

Deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc atrage atenția asupra modificările aduse legilor ce vizează piața farmaceutică, care au fost votate ieri în ședința Parlamentului, transmite OFICIAL.

Liviu Vovc spune că proiectele votate au drept scop crearea unui monopol pe piața farmaceutică, dar și dispariția farmaciilor mici.

„Vor fi instituite farmacii rulote care vor comercializa necontrolat orice substanță medicamentoasă – de la antibiotice până la anabolizante. Proiectul privind reducerea prețurilor la medicamentele compensate nu a face decât ca ele să dispară de pe rafturile mai multor farmacii. Depozitele vor avea interes să vândă medicamentele în farmaciile din rețea, din cauza unor procente stabilite. S-a băgat un amendament în lege care obligă depozitele să vândă medicamentele compensate farmaciilor, dar acest lucru este unul ilegal”, a spus Liviu Vovc.

Deputatul spune că Platforma DA va folosi toate mijloacele legale pentru a nu permite ca proiectele să devină legi.

„Odată cu votarea acestora, mai multe farmacii nu vor putea activa și își vor sista activitatea, vorbim de cele rurale și din spitale. Se va începe monopolizarea pieței, vor dispărea medicamentele ieftine și cele care se vând fără prescripție medicală se vor scumpi”, a mai spus Liviu Vovc.

Cristina Parfeni

Share