Votat! Iată care vor fi cheltuielile pentru Referendumul republican din 24 februarie 2019!

Votat! Iată care vor fi cheltuielile pentru Referendumul republican din 24 februarie 2019!

Comisia Electorală Centrală (CEC), în cadrul ședinței de astăzi, a adoptat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea Referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019, informează Oficial.

Cu votul unanim al membrilor CEC, devizul de cheltuieli care se estimează este de 10 milioane 162 mii 660 lei. Cheltuielile, potrivit președintei CEC, sunt prevăzute pentru procurarea materialelor electorale: a buletinelor de vot, legitimații, etichete de securizare etc.

Totodată, cheltuielile vor fi redirecționate și la suplinirea cu persoane fizice în vederea organizării referendumului. În același timp, bugetul va fi și pentru Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), pentru desfășurarea instruirilor necesare exercițiului referendar, dar și pentru procurarea diferitor broșuri necesare.

„Suma, din punctul meu de vedere, este echilibrată”, a precizat Alina Russu, președintele CEC.

Prin urmare, a fost votată decizia cu privire la înregistrarea interpreților din partea Asociației obștești „Reprezentanța din Moldova a International Republican Institute din SUA” la alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019.

De menționat că, la 24 februarie 2019 se va desfășura alegerile parlamentare, concomitent cu un Referendum republican consultativ.

Mihaela Conovali

Share