Voronin: Poporul ajuns la disperare are dreptul la revoltă

Voronin: Poporul ajuns la disperare are dreptul la revoltă

1 mai, când este marcată Ziua Internațională a Solidarității oamenilor muncii, nu este doar o sărbătoare a primăverii și a muncii. Această zi trebuie să ne amintească de unul dintre drepturile fundamentale ale omului, consacrate în Carta ONU: Un popor ajuns la disperare are dreptul la revoltă. Declarațiile au fost făcute de lliderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova(PCRM), Vladimir Voronin, în cadrul ședinței Comitetului Central al formațiunii, informează OFICIAL.

Potrivit conducerii PCRM, ziua de 1 Mai semnifică, în primul rând, lupta muncitorilor pentru drepturile lor fundamentale: dreptul la muncă, la o viață decentă, la protecție socială și dreptul la libertate.

„Astăzi, când o juntă liberală inaptă și neprofesionistă a venit la putere, ca urmare a unei greșeli fatale a alegătorilor, care a făcut viața oamenilor insuportabilă, 1 Mai capătă sensul său inițial”, se arată în mesajul de felicitare al Comitetului Central al PCRM, dedicat zilei de 1 Mai.

Din acest motiv, susțin reprezentanții PCRM, cetățenii Republicii Moldova trebuie să lupte împotriva acestui regim dictatorial.

„Suntem obligați să ne solidarizăm și să opunem rezistență regimului stării de urgență, creșterii galopante a prețurilor, a interdicțiilor ideologice, a ignorării grosolane a memoriei istorice și a batjocoririi demnității umane. Lupta împotriva acestui regim dictatorial echivalează cu lupta pentru viața oamenilor, pentru supraviețuirea statului. În ziua de 1 Mai, trebuie să ne amintim de unul dintre drepturile fundamentale ale omului, consacrate în Carta ONU: un popor ajuns la disperare are dreptul la revoltă”, se mai arată în mesajul transmis de conducerea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Comuniștii s-au întrunit în ședința Comitetului Central pe 30 aprilie.

Share