Vor fi noi restricții pentru perioada sărbătorilor în capitală!

Vor fi noi restricții pentru perioada sărbătorilor în capitală!

Primarul capitalei, Ion Ceban anunță că în viitorul apropiat va fi convocată ședința Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău pentru a impune restricții pentru perioada sărbătorilor, informează OFICIAL.

„Dinamica cu privire la numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în creștere, însă noi continuăm să exagerăm! 56 764 de cazuri avem în capitală, dintre care 898 de decese doar pe municipiu. Localurile sunt pline. Majoritatea dintre ele funcționează fără termometrie, fără dezinfectant și distanțare socială”, spune Ceban.

Totodată, el a spus că a rugat sectorul HoReCa să renunțe la evenimentele corporative. „În viitorul apropiat va fi convocată ședința Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău pentru a impune restricții pentru perioada sărbătorilor. Activitatea grupurilor intersectoriale să fie activizată”, adaugă edilul.

La fel, Ceban face un apel către toți chișinăuienii ca, anul acesta, sărbătorile de Crăciun și Anul nou să le marcheze fără prea mulți oaspeți, într-un cerc restrâns.

Mihaela Conovali

Share