Vor cere audierea Guvernului! Socialist: Nu putem înțelege tăcerea autorităților

Vor cere audierea Guvernului! Socialist: Nu putem înțelege tăcerea autorităților

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, susține că, astăzi, râul Nistru, care este principala arteră de apă pentru Republica Moldova, este în pericol. La acest subiect, în cadrul primei ședințe ordinare a Parlamentului din luna septembrie, deputații Blocului vor cere audierea Guvernului, informează OFICIAL

„Acest pericol nu poartă doar un caracter socio-economic, dar și de securitate națională a Republicii Moldova. Pe acest fundal, noi nu putem înțelege tăcerea autorităților, inclusiv a doamnei Președinte care a avut întrevederi cu omologul ei din Ucraina. Considerăm că în agenda noastră bilaterală, râul Nistru este cea mai importantă întrebare”, a declarat Batrîncea.

La fel, socialistul a adăugat: „Noi nu putem înțelege de ce autoritățile astăzi se fac că nu observă această problemă cum Ucraina consolidează sectorul lor hidroenergetic și mai mult – acesta a fost inclus deja în strategia națională, aprobat de către Rada ucraineană și Guvernul de la Kiev”.

Prin urmare, Batrîncea a declarat că la prima ședință ordinară a Parlamentului din luna septembrie, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor cere audierea Guvernului – „inclusiv Ministerului de Externe în vederea examinării poziției lor în raport cu râul Nistru. Prea mult timp a durat tăcerea”, a conchis socialistul.

 

Mihaela Conovali

Share