Vladimir Voronin: În Republica Moldova, nici o reformă nu a fost dusă până la capăt

Vladimir Voronin: În Republica Moldova, nici o reformă nu a fost dusă până la capăt

Majoritatea parlamentară și cea de opoziție au avut întrevederi cu europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete, informează Oficial.

Potrivit comunicatelor de presă ale Parlamentului, la discuții, din partea majorității parlamentare, au participat Președintele Fracțiunii parlamentare PD, Marian Lupu, Președintele Grupului PPE, Eugen Carpov.

Președintele Fracțiunii PD, Marian Lupu, s-a referit la inițiativa majorității parlamentare de a introduce în Constituție obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova. La rândul său, Președintele Grupului PPE, Eugen Carpov a precizat că este nevoie de o campanie națională pentru a informa consecvent despre beneficiile integrării europene și proiectele implementate cu susținerea financiară a UE.

Din partea opoziției parlamentare, la discuții au participat Președintele Fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, Președintele Fracțiunii PL, Mihai Ghimpu, Președinta Fracțiunii PCRM, Inna Șupac, secretarul Fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, deputații Vladimir Voronin și Ion Casian.

Liderul PL, Mihai Ghimpu a mulțumit pentru sprijinul oferit de Parlamentul European cetățenilor Republicii Moldova, vorbind și despre lipsa democrației în țară.

Președintele Fracțiunii PLDM, Tudor Deliu s-a referit la ultimele evoluții politice, semnalând diverse cazuri calificate drept dictatură și uzurparea puterii în stat.

Secretarul Fracțiunii PSRM, Vlad Batrâncea a solicitat oficialilor europeni ca atunci când aprobă finanțarea pentru Republica Moldova să țină cont de progresele înregistrate de țara noastră, dar nu de contextul politic.

Președintele PCRM, Vladimir Voronin a menționat că, în Republica Moldova, nici o reformă nu a fost dusă până la capăt, iar cel mai mult se vede acest lucru în domeniile economic și social, în felul acesta guvernarea discreditând ideea de integrare europeană.

Eurodeputații au menționat că UE este determinată să sprijine Republica Moldova pe calea integrării europene în funcție de progresele înregistrate de țara noastră și au anunțat disponibilitatea de colaborare cu toate partidele politice în interesul cetățenilor Republicii Moldova.

Doina Secrieru

Share