Vladimir Voronin, despre candidații cu care PCRM merge în alegeri

Vladimir Voronin, despre candidații cu care PCRM merge în alegeri

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe detalii despre Lista națională a formațiunii la alegerile parlamentare din 24 februarie curent, informează OFICIAL.

Vladimir Voronin a declarat că toți cei 54 de candidați sunt membri ai PCRM.

„Dintre aceștia – 41 sunt membri ai Comitetului Central al formațiunii, 37 sunt secretari ai Comitetelor de partid teritoriale raionale. Totodată, 10 din componența acestor 54 sunt conducători ai unor organizații obștești. Așa cum cere legea, 40% candidați sunt femei. Vârsta medie a candidaților este 55 de ani. Din componența candidaților fac parte: 13 ingineri, 11 juriști, 11 economiști, 9 politologi, 7 pedagogi, 2 lucrători medicali. În total – 16 specialități prezintă acești candidați.  De asemenea, 16 candidați locuiesc în Chișinău, iar 38 în raioanele și satele Moldovei.  Unul dintre candidați e o persoană cu dizabilități, iar încă un candidat a indicat că deține două cetățenii. PCRM întotdeauna a manifestat o atitudine deosebit de responsabilă față de selectarea candidaților. Cu toate acestea, noi foarte bine ținem minte cum, după alegerile din 2014, ne-am confruntat cu trădări din partea persoanelor în care noi am avut încredere. Nu am reușit să vedem cum în rândurile noastre s-au introdus conjuncturiști, oameni lacomi, care au folosit încrederea partidului, a alegătorilor în scopurile personale, care s-au speriat în mare parte de lupta în opoziție, și care, în loc de această luptă, au ales timp de 4 ani odihnă confortabilă în fotoliile parlamentare”, a declarat Voronin.

Potrivit lui Voronin, PCRM își continuă activitatea, lupta și istoria sa.

„Cei care astăzi constituie fundamentul listei noastre electorale sunt oameni care au putut rezista și au rezistat în fața tuturor greutăților din cei 10 ani de opoziție. Au rezistat în fața șantajului și amenințărilor, în fața ispitei de a lua bani, care li se dădeau și de a accepta funcțiile pe care li se propuneau. Ei au fost alungați de locurile de muncă, lăsați fără mijloace de existență, au fost intimidați, pornite dosare penale. Cu toate acestea, nu au fost învinși, nu au trădat până la urmă partidul. Și-au demonstrat devotamentul și față de principiile de partid, dar și, nu în ultimul rând, față de datoria lor civică în calitate de cetățeni. Cu toate acestea, ei și-au cucerit dreptul de a se afla în echipa noastră în cadrul  apropiatelor alegeri”, a mai spus Voronin.

Doina Secrieru

Share