Vladimir Voronin: Alegerile din 24 februarie pot deveni un punct de cotitură în istoria Moldovei sau pot înmormânta definitiv statul moldovenesc

Vladimir Voronin: Alegerile din 24 februarie pot deveni un punct de cotitură în istoria Moldovei sau pot înmormânta definitiv statul moldovenesc

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, al treilea Președinte al Republicii Moldova, a lansat, astăzi, un apel către cetățeni, informează OFICIAL.

Vladimir Voronin a declarat că, 24 februarie — este unica zi în patru ani când puterea le aparține. „Alegerile din 24 februarie pot deveni un punct de cotitură în istoria Moldovei sau pot înmormânta definitiv statul moldovenesc. Totul depinde de dumneavoastră, de alegerea pe care o veți face. Adică, cum veți vota, așa și veți trăi. Și acestea nu sunt simple cuvinte. Situația este anume așa. Da! Guvernarea antipopulară a făcut totul pentru a vă sustrage atenția de la multiplele ei crime, pentru a vă dezorienta și pentru a vă împiedica să faceți o alegere conștientă. A fost modificat sistemul electoral, concomitent cu alegerile se va desfășura un referendum inutil. Dar eu sunt convins că ei nu vor reuși să vă confuze. Sunt convins că alegerea dumneavoastră va fi cântărită și bine gândită. Din ziua trecerii PCRM în opoziție au trecut zece ani de zile. În toți acești ani, ați trăit din ce în ce mai rău. Oamenii nu mai sunt săraci, ci – extrem de săraci. Oamenii fug în masă din țară. Sistemul protecției sociale a degradat dramatic. Economia și agricultura au fost distruse. Vi s-au luat locurile de muncă și sursele de existență. De la voi, copiii și nepoții voștri se fură miliarde și nu doar. Legile, practic, nu mai funcționează. Judecătoriile condamnă nevinovații și justifică hoții și corupții. Moldova este gestionată de neprofesioniști pe care nu-i interesează soarta poporului și țării”, a punctat el.

Potrivit liderului PCRM, țara este în prag de a-și pierde suveranitatea și independența. „Putem oare noi, comuniștii și susţinătorii noștri să fim de acord cu acest lucru? Desigur că NU! Acest proces distructiv trebuie să fie oprit. Și cine dacă nu noi, comuniștii, împreună cu poporul, putem să facem acest lucru? Amintiţi-vă! În 2001, situația era la fel de dramatică. Însă, după ce am obținut încrederea absolută a cetățenilor și după ce am creat o echipă din profesioniști, noi am reușit să stârpim criminalitatea, să lichidăm majoritatea schemelor de corupție și, cel mai important — să întoarcem cetățenilor încrederea în faptul că guvernarea îi protejează și acționează în numele așteptărilor lor. Timp de opt ani de zile, cît ne-am aflat la cârma țării, noi cu dumneavoastră am reușit cel mai important lucru: să demonstrăm că Moldova se poate dezvolta ca stat independent și suveran. Pe 24 februarie aveți șansa să vă schimbați viața spre bine, să oferiți țării un nou curs de dezvoltare. Anume PCRM este formațiunea acestei șanse. Doar noi, comuniștii avem experiența făuririi, experiența construcției la nivel de stat, experiența dezvoltării economice și soluționarea complexă a problemelor sociale. Noi am făcut, deja, acest lucru în perioada 2001–2009. Vom reuși să facem din nou. Noi nu am furat miliarde și milioane. Noi nu avem cu ce plăti contra voturi, așa cum fac, astăzi, alte partide, care vin să vă cumpere cu pomeni, concerte și promisiuni irealizabile. Tot ceea ce putem noi să propunem este experiența noastră, profesionalismul, patriotismul, cumsecădenia și onestitatea noastră. Noi avem un singur scop — de a proteja Moldova de distrugere și lichidare, iar poporul — de sărăcie și exodul din țară”, a punctat el.

Vladimir Voronin a menționat că, cetățenii trebuie să țină minte aceste lucruri atunci când iau buletinele de vot. „Iar înainte de a vota, amintiți-vă de perioada în care comuniștii erau la guvernare și faceți alegerea conștientă. Nu veți greși! Votați Partidul Comuniștilor din Republica Moldova!”, a mai spus Voronin.

Doina Secrieru

Share