Vlad Plahotniuc: Vom continua să guvernăm în aceeași manieră…

Vlad Plahotniuc: Vom continua să guvernăm în aceeași manieră…

„În ianuarie 2016, ne-am asumat un program de guvernare extrem de ambițios și am reușit să demonstrăm, prin rezultate concrete, că putem răspunde așteptărilor oamenilor. Vom continua să guvernăm în aceeași manieră – cumpătat, ferm, eficient”. Declarația a fost făcută de liderul PDM Vlad Plahotniuc, la 6 februarie curent, în cadrul Comitetului Internaţionalei Socialiste, care s-a desfășurat la Chișinau și a fost găzduit de către Partidul Democrat din Moldova, unica formațiune din țara noastră cu statut de membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste.

Potrivit unui comunicat de presă, membrii Comitetului au fost salutați de către liderul PDM Vlad Plahotniuc, care a subliniat că PDM este un membru devotat al Internaționalei Socialiste și este puternic implicat în activitățile acestei organizații.

„PDM rămâne ferm angajat în proiectul european de dezvoltare a Republicii Moldova, dar înțelegem că modernizarea țării depinde foarte mult de schimbările care vor avea loc mai întâi pe plan intern. De aceea, PDM pune accent pe ideea reformării clasei politice din Moldova. Credem că cetățenii au nevoie de o clasă politică mai competentă și mai responsabilă. Știm bine că moldovenii au așteptări foarte mari de la noi, pentru că suntem principalul partid de guvernare”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM a remarcat că o condiție esențială a dezvoltării este stabilitatea internă, dar și cea externă. De aceea, potrivit lui, PDM promovează o politică de bună vecinătate în regiune. ”E foarte important să contribuim permament la colaborarea și buna înțelegere dintre state. Aici este binevenită platforma pe care ne-o oferă Internaționala Socialistă. Contăm în continuare pe susținerea Internaționalei în promovarea demersurilor noastre externe”, a mai punctat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Luis Ayala, a afirmat că organizația pe care o reprezintă este deschisă pentru colaborare cu partidele de orientare social-democrata din intreaga lume.

„Ne bucurăm de participarea diferitor partide, care își asumă responsabilități noi pe agenda de promovare a ideilor social-democrate. Avem multe provocări cărora trebuie să le facem față. Lucrăm foarte mult pentru a promova agenda social-democrată în regiune, pentru a asigura respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. În unele țări este complicat, dar avem și reușite, cum este în Republica Moldova. Aici avem o colaborare intensă cu PDM, formațiune care luptă pentru social-democrație și care înregistrează progrese în această direcție”, a afirmat Luis Ayala.

De asemenea, secretarul general al Internaționalei Socialiste a salutat decizia fermă a PDM de a susține fără ezitări drepturile și libertățile cetățenilor, angajament asumat de liderul PDM Vlad Plahotniuc în cadrul Congresului VIII al formațiunii.

La reuniunea Comitetului Internaționalei Socialiste pentru CSI, Caucaz și Marea Neagră participă reprezentanti ai Internaționalei Socialiste din 7 țări din regiune și deputați din Parlamentul European. Evenimentul precede Congresul Internaționalei Socialiste, ce va avea loc în Columbia în martie a.c.

big_2f3a0178_-_copy big_2f3a0243 big_2f3a0472

Doina Secrieru

 

Share