Vlad Plahotniuc şi familia sa au primit interdicţie de intrare în SUA

Vlad Plahotniuc şi familia sa au primit interdicţie de intrare în SUA

Vlad Plahotniuc şi familia sa au primit interdicţia de intrare sau şedere pe teritoriul SUA din cauza implicării în fapte de corupţie, relevă un comunicat al Departamentului de Stat dat ieri publicităţii.

„În calitatea sa oficială, Plahotniuc a fost implicat în acte de corupţie care au subminat statul de drept şi au compromis grav independenţa instituţiilor democratice din Republica Moldova”, se arată în comunicatul diplomaţiei americane.

Interdicţia se aplică lui Vlad Plahotniuc, soţiei sale Oxana Childescu, fiului său Timofei Plahotniuc şi copilului minor. „Acţiunea de astăzi trimite un semnal puternic că Statele Unite nu tolerează corupţia şi sunt alături de poporul Republicii Moldova în lupta sa contra corupţiei. Departamentul de Stat va continua să-şi folosească autoritatea pentru a promova tragerea la răspundere a celor vinovaţi de corupţie în această regiune şi la nivel global”, adaugă comunicatul citat.

Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în ziua când guvernul condus de Pavel Filip şi-a anunţat demisia. Plahotniuc a scris într-o postare pe social media că ‘„are nevoie de timp pentru a-şi securiza familia”, însă nu a menţionat ţara în care se află.

Doina Secrieru

Share