Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu președintele Internaționalei Socialiste. Ce au discutat

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit cu președintele Internaționalei Socialiste. Ce au discutat

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri, 12 iulie, cu președintele Internaționalei Socialiste, George Papandreou. Întâlnirea celor doi a avut loc în marja Consiliului Internaționalei Socialiste care a avut loc la New York, SUA, în perioada 11 -12 iulie și a vizat consolidarea relației politice dintre Partidul Democrat din Moldova și Internaționala Socialistă,  potrivit unui comunicat de presă.

Liderul democrat a avut un schimb de opinii cu George Papandreou în legătură cu reformele pe care actuala guvernare le pune în aplicare. În acest sens, Vlad Plahotniuc i-a prezentat interlocutorului său măsurile luate de Guvernul condus de PDM în lupta cu corupția, dar și cele pentru stimularea economică a țării și care au permis atingerea unor indicatori macroeconomici buni anul trecut și cu perspective de creștere și în anul în curs.

De asemenea, președintele PDM a apreciat experiența politică a președintelui Internaționalei Socialiste. În context, Vlad Plahotniuc l-a invitat pe George Papandreou în Republica Moldova, pentru a împărtăși din această experiență colegilor săi din Partidul Democrat din Moldova.

La rândul său, George Papandreou s-a arătat interesat de procesele politice din țara noastră și i-a mulțumit liderului democrat pentru rolul pe care Partidul Democrat îl joacă în Internaționala Socialistă.

Din componența delegației conduse de Vlad Plahotniuc au făcut parte: Vlad Cebotari, vicepreședinte al PDM, Cristina Balan, vicepreședinte al PDM, Vitalie Iurcu, șef Departament Economic al PDM, George Saghin, consilier al Președintelui PDM, Tatiana Solomon, Însărcinat cu Afaceri ad interim, Ambasada Moldovei în SUA. Delegația a mai fost însoțită de către Cristina Nazari, senior personal assistant, Tatiana Borozan, senior protocol assistant, Xenia Piciughin, PR assistant.

s s1

Doina Secrieru

Share